Kuhmichel - Europe's leading blasting media distributor

Filosofie

KUHMICHEL- Experts op 6 locaties in Europa.

Stralen, slijpen, snijden, instrooien – overal daar waar het om perfecte oppervlakken gaat, vindt u producten van KUHMICHEL. Wij willen dat uw eindproduct er precies volgens uw voorstellingen uitziet. Om dit mogelijk te maken, bieden wij u één van de meest veelzijdige assortimenten van straalmiddel- en slijpmiddelen aan. Maar daar blijft het niet bij. Ons assortiment wordt door ons voortdurend uitgebreid en verbeterd, om ook in de toekomst een betrouwbare partner te zijn voor optimale resultaten in uw processen.

KUHMICHEL is op 6 locaties in Europa vertegenwoordigd met kantoren en magazijnen. Onze grondstoffen betrekken wij wereldwijd van gerenommeerde producenten. Het KUHMICHEL- distributienetwerk met magazijnen door heel Europa garandeert u, dat wij de juiste producten, op de juiste tijd, op de juiste plaats, aan kunnen leveren.

Kwaliteit en veelzijdigheid
Als grootste distributeur van straalmiddelen in Europa heeft KUHMICHEL vele jaren praktijkervaring. Wij helpen u met deskundig advies, het beste materiaal te vinden voor uw toepassing. Voor ons is het belangrijk, u een constante kwaliteit te leveren. Daarvoor staat ons kwaliteitsmanagement systeem, met eigen laboratoria, garant. Daar worden de kwaliteitsparameters van producten gecontroleerd ten aanzien van de gestelde eisen voor de zeer uiteenlopende toepassingen.

Verantwoording en duurzaamheid
Wij zijn ons terdege bewust van de verantwoording voor de duurzaamheid. Dat geldt zowel voor onze bedrijfsvorm als voor onze producten. Alle straalmiddelen worden regelmatig getest op standtijd en levensduur. De resultaten hiervan gebruiken wij bij ons advies, zodat onze producten zo lang mogelijk met optimale effectiviteit gebruikt kunnen worden.

Graag ondersteunen wij u bij het optimaliseren van machines en bedrijfsproces door het uitvoeren van procescontroles Hierbij maken onze adviseurs analyses van de straalmiddel - bedrijfsmengsels in uw machines. Onze adviezen leiden vaak tot zowel een efficiëntere werking van de straalinstallatie als ook een efficiëntere exploitatie van onze producten.

Recycling en milieu
De bescherming van het milieu is een fundamenteel bestanddeel van de bedrijfspolitiek van KUHMICHEL. Wij hechten grote waarde aan het feit, dat de producten, die wij distribueren, milieuvriendelijk geproduceerd, gebruikt en gerecycled worden. De vakmensen van KUHMICHEL in het afvalmanagement houden zich al meer dan twee decennia bezig met het thema's recycling. KUHMICHEL is tegenwoordig in staat, om bijna alle geleverde producten na gebruik terug te nemen – en dat vanuit geheel Europa.