Kuhmichel - Europe's leading blasting media distributor

Service

Met de juiste materialen kosten besparen. Als grootste distributeur voor straalmiddelen in Europa heeft KUHMICHEL vele jaren aan ervaring in de toepassing van de producten. Wij helpen u met deskundig advies het beste materiaal te vinden voor uw toepassing. Wij zorgen dat het in de juiste hoeveelheid en goede verpakking, altijd in dezelfde kwaliteit ter beschikking staat

Ingangscontrole. Als professionele verkooporganisatie willen wij er zeker van zijn, dat de verklaringen van de producenten overeenstemmen met onze eisen. Daarvoor staat ons kwaliteitsmanagement borg met eigen laboratorium Het kwaliteitsmanagement systeem controleert continu de uiteenlopende normen, of individuele specificaties van de klant. Wij stellen zeefanalyses op, bepalen stortgewichten en voeren standtijd – tests. Kwaliteitsparameters van onze producten worden met ondersteuning van partnerbedrijven en gevolmachtigde laboratoria gecontroleerd op de eisen van de uiteenlopende toepassingen.

Procescontroles. – Onze ervaring voor de optimalisatie van uw straalinstallatie. Graag ondersteunen wij u bij de optimalisering van uw machines en processen. Onze ervaren adviseurs voeren hiervoor procescontroles uit, waarbij o.a. het bedrijfsmengsel straalmiddel wordt geanalyseerd. De uitkomsten van de procescontroles gebruiken we om de efficiënte werking van de straalinstallatie als ook het gebruik van het straalmiddel te optimaliseren. 

Volgens klanten specificatie. Flexibel reageren op wensen van klanten is bij KUHMICHEL dagelijkse kost. Speciale verpakkingen, speciale stickers of opschriften, speciale samenstgellingen of mixen maken onderdeel uit van de specificaties van de klant die bij ons mogelijk zijn.

Gebruik zonder risico. Uw veiligheid en gezondheid bij het gebruik van onze producten zijn voor ons van het grootste belang. Bij de aankoop van onze straal- en slijpmiddelen krijgt u altijd uitgebreid geteste materialen.

Regelmatig worden er ter controle monsters genomen van onze producten. Deze worden naar het Institut für Arbeitsschutz der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung (IFA, Instituut voor Arbeid en Veiligheid- en ongevallenverzekering - het voormalige BGIA) opgestuurd. Zij controleren op giftige(toxische), luchtwegengevaarlijke (silicogene) of kankerverwerkende (cancerogene) componenten.

KUHMICHEL houdt zich proactief bezig met de inhoudelijke verklaringen van de veiligheidsinformatiebladen. Het gebruik van al onze producten is, als u onze adviezen opvolgt, voor de gezondheid volkomen ongevaarlijk.

Onze veiligheidsinformatiebladen vindt u in het klantendomein.