Kuhmichel - Europe's leading blasting media distributor

Recycling

Herverwerking en afvalverwerking

Ecologische verantwoording en milieubewust handelen heeft bij KUHMICHEL een heel bijzondere prioriteit. In heel Europa bieden wij onze klanten een allround service aan, om te komen tot economische en milieuvriendelijke oplossingen voor uw afvalverwerking.

Ons hoofddoel ligt in de herverwerking en verwerking van

  • Mineraal en metalen straalmiddel -afval
  • Slijpstenen
  • Uitbraak van ovens uit de vuurvast - industrie
  • Keramische en metalen poeder voor coatings (bijv. plasmapoeders)
  • Materialen uit de productie van de slijpmiddelindustrie

Als specialist van herverwerkingconcepten handelen wij dagelijks ca. 10.000 ton aan afvaltransporten af. Volgens onze schattingen wordt er door deze recyclingactiviteiten jaarlijks ongeveer op 30.000 t CO2 bespaard. Een uitstekende energiebalans en een waardevolle bijdrage aan duurzaam produceren

Onze knowhow in samenwerking met andere gekwalificeerde recyclingbedrijven, maken aantrekkelijke offertes mogelijk, die u zowel eersteklas als innovatieve oplossingen op het gebied van de recycling bieden.

Als u waarde hecht aan kwaliteit en rentabiliteit en een bijdrage wilt leveren aan de ecologische verantwoording en duurzaamheid, dan bent u bij KUHMICHEL aan het goede adres.

Vraag informatie op of neem in geval van vragen direct contact op met ons.

Ingevolge beschikking VIHB Nr. OV503157VIXB van de Minister van VROM is Kuhmichel Abrasiv B.V. bevoegd straalmiddelstof (onder bepaalde voorwaarden) retour te nemen volgens het Besluit inzamelen afvalstoffen & Regeling vervoerder, inzamelaars, handelaars en bemiddelaars.
Betreffende de toezicht en controle op de grensoverschrijdende overbrenging van afvalstoffen, conform de Verordering EG 1013/2006 hebben wij van Senter Novem, die belast is met “uitvoering afvalbeheer”, een kennisgeving ontvangen onder Nr. NL204389.

Het NIWO certificaat kunt u hier downloaden.